Logistiek – Duaal Leren

Logistiek in duaal leren: iets voor jou?

– Droom je er van om  magazijnier te worden en wil je het liefst zo snel mogelijk werken ?
– Spreekt de combinatie van leren op school en een doorgedreven opleiding op de werkvloer je aan?
– Ben je bereid om extra tijd aan je opleiding te besteden?
– Wil je al meteen een centje bijverdienen?

Instappen kan
– Vanuit de tweede graad Office & Retail. Dit is de meest logische overgang. Na een andere richting is de instap in de derde graad duaal leren Logistiek ook haalbaar.
– Vooraleer je kan starten moet je een screeningstest afleggen om te zien of je voldoende arbeidsrijp bent. De klassenraad geeft ook een advies.

Weetjes!

Je sluit een overeenkomst alternerende opleiding af met de werkgever en de school. Dit betekent dat je:
– een leervergoeding ontvangt van 500 euro per maand (als je de volledige maand werkt).
– blijvend fiscaal ten laste bent van je ouders en ze dus kindergeld krijgen.
– in beperkte mate socialezekerheidsrechten(ziekte-uitkering, pensioen) opbouwt.
In totaal bestaat je opleiding uit 38 uur (uren op school + op de werkplek).

Als je slaagt, behaal je het getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad Logistiek en de beroepskwalificatie magazijnmedewerker, magazijnier en bestuurder interne transportmiddelen.

Wat nadien?

Je kan onmiddellijk aan de slag in de logistiek. Je grote werkervaring is daarbij een extra troef.

Lessentabel

Vak 5de jaar 6de jaar
Op school
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming, Nederlands, Frans 6 6
Logistiek 4 4
Op de werkplek 24 24

Je leert de competenties van een magazijnier in een tweejarige opleiding.

Het is op de echte werkvloer dat je het vak aanleert onder begeleiding van een magazijnier (jouw mentor en werkgever voor de komende twee jaar). Hij of zij leert je de kneepjes van het vak aan.