1e graad – B stroom

B-stroom

Iedereen heeft talenten en heeft nood aan uitdagingen. In de B-stroom gaan we op zoek naar de talenten van elke jongere. We helpen je op weg
om te bouwen aan een succesvolle toekomst. In kleine klasgroepen, via co-teaching en projectwerking verleggen we je grenzen en bouwen we samen aan je zelfvertrouwen.

In de tweede en derde graad werken we nauw samen met bedrijven en winkels. Zo worden jullie de retailers en bedrijfsmedewerkers van de toekomst. Deze richtingen bieden je alle kansen om praktijkgericht te werken en door te stromen naar het werkveld of het hoger onderwijs. Na het zesde jaar behaal je het getuigschrift secundair onderwijs. Na het zevende jaar behaal je het diploma secundair onderwijs.

OFFICE OF RETAIL?

Heb je talent om vlot met de computer te werken, hou je van
communiceren in het Frans en het Engels, structuur en organiseren is echt jouw ding? Dan kies je het best voor de richting Office. We leiden je op tot een echte all-round kantoormedewerker.
Heb je talent om mensen te overtuigen, ben je creatief en commercieel ingesteld? Dan zal de richting Retail en Visual Merchandising jouw ding zijn. We leiden je op tot een echte retailer.

DE EERSTE GRAAD

In het eerste en het tweede jaar heb je voor verschillende vakken samen les met de volledige eerste graad, begeleid door 3 vakleerkrachten.
Je kiest zelf hoe je aan de slag gaat. Dat kan individueel zijn, met hulp van een medeleerling, in groep, in spelvorm of met ICT. Je kiest of je meer uitleg nodig hebt of niet.
De leerstof wordt in verschillende niveaus aangeboden. Zo kan je op eigen tempo en volgens eigen mogelijkheden de eindmeet halen.
In de meer praktijkgerichte vakken gaan we op zoek naar jouw interesses. Waar wil je naartoe, wat zijn jouw grootste talenten en vaardigheden? Hierbij bieden we twee domeinen aan: decoratietechnieken en office/retail.

 

 

Lessentabel

Vak 1e jr 2e jr
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 3 3
Muzikale opvoeding 1 1
Natuurwetenschappen 2 2
Plastische opvoeding 3 1
Wiskunde 4 3
Nederlands 4 5
Frans 2 2
Decoratie 7
Handel 2
ICT 2
Techniek 9 1
Totaal 32 33