2e graad BSO

In de richting Office en Retail krijg je een ruim en gevarieerd aanbod.

In de Office-opleiding maak je kennis met de administratieve documenten en diensten van een bedrijf: post en e-mails behandelen, handelsdocumenten verwerken, telefoneren, dubbele boekhouding… Met behulp van kantoorsimulatieprogramma’s verwerf je inzicht in de documentenstroom en de taken van de diverse afdelingen binnen een onderneming.

In de Retailopleiding leer je artikelen klaarmaken voor verkoop, presenteren in etalages en creatief inpakken. Je leert hoe klanten welkom te heten en om hen uitleg en verkoopadvies te geven.

Er is ook aandacht voor het verwerven van een brede ICT-kennis (Word, Excel, Access, hardware, netwerken, multimedia…) en doelgericht en meertalig communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.

Je komt regelmatig in contact met het bedrijfsleven via stadsopdrachten, bedrijfsbezoeken, via werkplekleren en via voordrachten van ondernemers.

Een individuele bedrijfsstage geeft je bovendien een duidelijk en volledig beeld van het bedrijfsleven waarin je later terechtkomt.

Lessentabel

Vak 3e jr 4e jr
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Wiskunde 2 2
Nederlands 2 2
Comm. vaardigheden Nederlands 2 2
Frans 4 4
Engels 3 3
Office & Retail 11 13
Plastische opvoeding 2 0
Totaal 33 33