Ondernemen en Communicatie (Handel Talen)

Deze studierichting kan tijdens het schooljaar 2021-2022 enkel nog in het vierde jaar gevolgd worden.

ONDERNEMEN
Je wil door nauwe contacten met ondernemingen, samenwerking met professionals en verschillende bedrijfsbezoeken, de theorie zoveel mogelijk aan de praktijk toetsen. Onze school organiseert tal van activiteiten die je meer voeling willen geven met het bedrijfsleven.

COMMUNICATIE
Je wil graag een commerciële en administratieve opleiding met een stevige portie moderne talen volgen? Bij de moderne vreemde talen Frans, Engels en Duits ligt de nadruk op de praktische vaardigheden. Bij het inoefenen werk je vanuit reële situaties en met praktijkdocumenten.
Er is ruime aandacht voor nieuwe communicatietechnieken. De taalvakken komen uitgebreid aan bod (14 uur) en bereiden je voor op een communicatieve loopbaan in de handelswereld.
Voor wie?
Ondernemen en Communicatie is er in de eerste plaats voor leerlingen die in het tweede jaar Handel of een ASO-richting volgden.

NAAR DE DERDE GRAAD
Deze richting bezorgt je een stevige en brede talenkennis die nuttig zal zijn in je keuze voor de derde graad. Na de tweede graad Ondernemen en Communicatie (Handel-Talen) is de meest logische keuze Office Management en communicatie (Secretariaat-Talen) of Communicatie en Media (Onthaal en Public Relations) binnen onze school. De andere opties zijn ook nog mogelijk, maar zijn minder vanzelfsprekend.
Als je jezelf ziet uitgroeien tot een communicatieve ondernemer of je wenst mee te draaien als een goed opgeleide bedrijfsmedewerker die helpt meedenken in de onderneming, dan is deze richting iets voor jou!

Lessentabel

Vak3OC4OC
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands54
Frans65
Engels44
Duits2
Informatica44
Wiskunde33
Bedrijfseconomie33
Totaal3333