Moorddiner

Bent u op zoek naar een mysterieuze invulling voor uw teambuilding, personeelsfeest, verenigingsetentje …? Dan bent u bij de Moordvrienden van de Burgerschool aan het juiste adres. Al meer dan 20 jaar brengen zij bij verenigingen in West-Vlaanderen een heus moordspel. Zij spelen tussen de gangen van het diner scènes uit een moordverhaal en uw gasten raden welk personage de moordenaar is. Op het einde van de avond, na de apotheose, duidt ons gezelschap de winnaar aan.

Schuif in 2024-2025 lekker aan tijdens …

De Moord in Toneelvereniging Niet Rijk Maar Recht geschreven door F. Santens

De personages worden vertolkt door Hugo Sinnaeve, Filip Santens, Maya Vervaeke, Christine Reuse, Riet Deleye, Katrien Luypaert, Rita Velle, Steven Devolder, Thomas Vermeersch, Leen Kindt, Frederik Bevernage, Naomi Bonny, Nicolas Devloo en Jasmijn Van Ryckeghem.

Hoe gaat zo’n moorddiner in zijn werk?

Onze groep, bestaande uit 8 personen, zit aan tafel in het midden van de zaal. Daarrond zitten de toeschouwers aan verschillende tafels. Zeven spelers vertolken voor u een personage uit het moordmysterie. De achtste persoon, het manusje-van-alles, verduidelijkt het spel aan uw gasten. Er start een deuntje en de spelers beginnen het verhaal. In de loop van het spel, na verschillende scènes, worden de motieven van alle personages duidelijk. Na elke scène geven de verschillende tafels hun verdachte op. Na het dessert vindt de apotheose plaats. Dan toont de moordenaar zijn werkelijke identiteit. De jury beslist voor de ontknoping wie de winnaar is. Zit meer dan één tafel op de juiste moordenaar, dan kijken we terug naar de vorige scènes tot we de ultieme winnaar vinden.

Hoe regelen we zo’n moorddiner?

Voor een moorddiner vragen wij dat onze spelers kunnen aanschuiven voor de maaltijd die uit verschillende gangen bestaat. De vereniging voorziet ook een prijs voor het winnende team. Daarnaast vragen wij een bijdrage voor het goede doel, het sociaal fonds van onze school waarmee we leerlingen ondersteunen die het financieel moeilijk hebben. Onze collega’s worden dus niet persoonlijk vergoed, maar spelen dus om onze sociale kas te spijzen. Mooi toch?

Afhankelijk van de grootte van de groep vragen we een verschillende bijdrage:

  • Verenigingen tot 25 personen: €200 + verplaatsingskosten: €30
  • Verenigingen vanaf 25 personen (maximaal 80 personen): €250 + verplaatsingskosten: €30

Voor meer informatie of een boeking van onze groep, neemt u contact op met Hugo Sinnaeve via burgerschool@sint-michiel.be.

BEDANKT!

We bedanken hieronder graag de verenigingen waar we onlangs mochten spelen, voor hun bijdrage aan het sociaal fonds van de school.

Bedankt aan FERM Moorsele, FERM Wijtschate, FERM Dadizele …