Taal en communicatie

ALGEMEEN

Taal en Communicatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit binnen het domein Taal en Cultuur. Ze legt de focus op communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

VOOR WIE?

Had je grote interesse in de lessen Nederlands, Frans en Engels in de eerste graad? Behaalde je hiervoor goede punten en vond je studeren voor deze vakken eigenlijk best wel leuk? Misschien volgde je al het keuzevak TaalExpress? Dan is deze studierichting wellicht jouw ding. Deze studierichting is er voor leerlingen die in de eerste graad de A-stroom hebben gevolgd.

NEDERLANDS EN VREEMDE TALEN

In het vak Nederlands wordt de basisvorming uitgebreid met communicatieve vaardigheden. Frans en Engels zijn voor jou niet nieuw meer. Er wordt verder gewerkt aan je communicatieve vaardigheden in deze talen en we breiden je woordenschat uit. Je ontdekt ook een nieuwe taal vanaf het derde jaar: Duits is de moedertaal van naar schatting 101 miljoen mensen en straks kan jij met hen in gesprek gaan. De nadruk in dit vak ligt namelijk op communicatieve vaardigheden.

PUBLIC RELATIONS

In dit nieuwe vak leer je doeltreffend communiceren in verschillende contexten, bewust omgaan met communicatiemiddelen en media, communicatieprojecten voorbereiden en ondersteunen.

NAAR DE DERDE GRAAD

Wie deze studierichting tot een goed einde bracht kan in de derde graad de studierichting gewoon verderzetten, je hoeft géén nieuwe keuze te maken.
Had je het in de tweede graad wat moeilijker, dan kan je in de derde graad overwegen om de studierichting Onthaal en Recreatie te volgen.

LESSENTABEL

Vak3de jaar4de jaar
Nederlands44
Frans4*4*
Engels34*
Duits2*2
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Wiskunde33
Natuurwetenschappen21
Aardrijkskunde11
ICT2**2**
Public Relations55