Onthaal, Organisatie en Sales

Deze studierichting kan in het vijfde jaar gevolgd worden vanaf het schooljaar 2023-2024, in het zesde jaar vanaf het schooljaar 2024-2025.

Op alle niveaus wordt er nog aan deze studierichting gesleuteld. De beschrijving hieronder én zeker de lessentabel kunnen in de eerste helft van 2023 nog aangepast worden. Laat je gegevens achter op dit online formulier om op de hoogte gehouden te worden.

ALGEMEEN

Onthaal, Organisatie en Sales is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit binnen het domein economie en organisatie.

In deze studierichting word je voorbereid op een toekomst als winkelverkoper, administratief medewerker of onthaalmedewerker.

VOOR WIE?

Wie in de tweede graad Organisatie en Logistiek of Onthaal en Recreatie volgde is uitermate goed voorbereid op deze studierichting. Ook wie een richting in de dubbele finaliteit volgde, kan starten in Onthaal, Organisatie en Sales.

ALGEMENE VORMING

Vanzelfsprekend nemen de talen een flink stuk van de lessentabel in. De verschillende onderdelen van deze opleiding vereisen immers communicatieve en sociale vaardigheden in zowel het Nederlands, Frans en Engels. Je maakt ook kennis met een vierde taal zodat je ook Duitstalige mensen begrijpt.

ONTHAAL

We leren klanten of bezoekers verwelkomen, informeren en doorverwijzen. Dit doen we zowel in het Nederlands als in het Frans of het Engels.

ORGANISATIE

We maken kennis met de werking van ondernemingen. De goederen-, documenten-, en informatiestroom binnen bedrijven zal voor jou geen geheimen meer kennen. Uiteraard zijn deze processen in 2023 volledig gedigitaliseerd. We zetten dan ook stevig in op het verwerven van digitale competenties.

SALES

We maken kennis met de verkoop en marketing binnen de retailsector. Een goed verkoopsgesprek voeren, afrekenen aan de kassa, een winkel inrichten, een brochure ontwerpen … zijn enkele skills die je binnen dit vak zal leren.

LESSENTABEL

VakVijfde jaarZesde jaar