Onthaal, Organisatie en Sales

ALGEMEEN

Onthaal, Organisatie en Sales is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit binnen het domein Economie en Organisatie.
In deze studierichting word je voorbereid op een toekomst als winkelverkoper, administratief medewerker of onthaalmedewerker.

VOOR WIE?

Wie in de tweede graad Organisatie en Logistiek of Onthaal en Recreatie volgde, is uitermate goed voorbereid op deze studierichting. Ook wie een richting in de dubbele finaliteit volgde, kan starten in Onthaal, Organisatie en Sales.

ALGEMENE VORMING

Er is veel aandacht voor (vreemde) talen. Alle onderdelen van deze opleiding vereisen immers communicatieve en sociale vaardigheden in zowel het Nederlands, Frans en Engels. Je maakt kennis met een vierde taal zodat je ook Duitstalige mensen begrijpt.
Met vakken als godsdienst, maatschappelijke vorming en wiskunde verbreden we je horizon.

ONTHAAL

We leren klanten of bezoekers verwelkomen, informeren en doorverwijzen. Dit doen we zowel in het Nederlands als in het Frans, het Engels of het Duits.

ORGANISATIE

We maken kennis met de werking van ondernemingen. De goederen-, documenten- en informatiestroom binnen bedrijven zal voor jou geen geheimen meer kennen. Uiteraard zijn deze processen in 2023 volledig gedigitaliseerd. We zetten dan ook stevig in op het verwerven van digitale competenties.

SALES

We maken kennis met verkoop en marketing binnen de retailsector. Een goed verkoopgesprek voeren, afrekenen aan de kassa, een winkel inrichten, een brochure ontwerpen … zijn enkele skills die je binnen dit vak zal leren.

LESSENTABEL

VakVijfde jaarZesde jaar
Nederlands3*3*
Frans3*2
Engels23*
Duits11
Godsdienst22
Maatschappelijke vorming2*2*
Lichamelijke opvoeding22
Wiskunde22
Onthaal, organisatie en sales14*14*
Klasuur11
Totaal3232