3e graad BSO

RETAIL EN VISUAL MERCHANDISING

Je voert een goed verkoopgesprek in verschillende talen, je werkt vlot met een kassaprogramma. Je ontdekt de laatste trends rond winkelbeleving en klantgericht handelen via stadsopdrachten en winkel- of bedrijfsbezoeken.

In het vak commerciële presentatie en visual merchandising komt vooral het creatieve aspect aan bod. Je leert artikelen op een originele manier presenteren, huisstijl en logo’s ontwerpen en etalages maken.

Zowel in 5 als in 6 ga je op stage in verschillende winkels en verken je verschillende branches. Op die manier heb je feeling met de werkelijkheid in de retail.
Je ontdekt de laatste trends rond winkelconcepten. Je ontwerpt presentaties en ondersteunt de visual merchandiser. Ben je creatief en denk je graag ‘out of the box’, dan is dit jouw uitdaging!

OFFICE EN LOGISTIEK

Gooi jij het graag over een praktische boeg? Dan zit je in de richting Office en Logistiek zeker goed. Naast een aantal theoretische vakken is er in deze richting veel aandacht voor vakken die nauw verbonden zijn met de echte administratieve taken van een bedrijf.
In de basismodule office leer je de taken van een echte administratief medewerker.
Omdat we niet meer zonder computer kunnen, besteed je uiteraard ook veel aandacht aan ICT-vaardigheden. Daarnaast is het belangrijk dat je vlot zakelijk kunt communiceren in het Nederlands, maar ook in het Frans en Engels. Het is belangrijk dat je een verzorgd voorkomen hebt en dat je sociaal vaardig bent zodat je met iedereen vlot en correct kunt omgaan.

Lessentabel

Vak Office en Logistiek Retail en Visual Merchandising
5e jr 6e jr 5e jr 6e jr
Godsdienst 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2
Maatschappelijke vorming 2 2 2 2
Nederlands 2 2 2 2
Frans 3 2 2 2
Engels 3 2 3 2
Zakelijke communicatie Nederlands 2 2
Logistiek 5 4
Stage administratie 8
Stage logistiek 4
Administratief medewerker 12 5
Visual Merchandising 3 5
Stage Visual Merchandising 2 2
Stage Retail 2 6
Commercieel medewerker 11 8
Totaal 33 33 33 33