IT en Netwerken

BEHEER COMPUTERSYSTEMEN
Je maakt kennis met computers in de breedste zin van het woord: laptops, tablets, wearables, smartphones en natuurlijk de klassieke desktop computer.
Een computer bouwen of herstellen wordt voor jou een koud kunstje. Je kiest daarbij de nodige componenten op een weloverwogen manier. Problemen met Windows, een invasie van virussen of per ongeluk verwijderde bestanden terugvinden? Jij bent de man of vrouw die gecontacteerd zal worden!
Ook voor het configureren van een netwerk thuis of in een kmo kan men in de toekomst bij jou terecht. Een server op locatie of in de cloud? Je hebt het zo geregeld.

SOFTWAREONTWIKKELING
Je analyseert problemen en realiseert oplossingen. Je raakt wegwijs in nieuwe technologieën. Je schrijft C# code en maakt zowel klassieke computerprogramma’s, websites als apps voor smartphone en tablet.
Gegevens opslaan doe je in databanken die je zelf op een efficiënte manier ontwerpt. Je weet hoe je gegevens via het internet ter beschikking kan stellen en hoe je die kan beveiligen. Programma’s als Word, Excel en Access kennen voor jou geen enkel geheim meer. Je kan de programma’s aanpassen aan je wensen of aan die van je collega’s.


ALGEMENE VORMING
Je bent gepassioneerd door nieuwe technologie, je houdt van een uitdaging, je bent een problem solver, je hebt altijd een voorkeur gehad voor de vakken wiskunde en informatica. Je aarzelt niet om jouw kennis te delen met je omgeving. Je doet dit zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands maar ook in het Engels en het Frans. Talen staan misschien niet bovenaan je prioriteitenlijstje, maar je ziet de kennis ervan wel als een meerwaarde. Dankzij de ruime algemene vorming biedt deze studierichting je grote slaagkansen in het hoger onderwijs.

LESSENTABEL

Vak56
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Natuurwetenschappen11
Wiskunde44
Nederlands33
Frans33
Engels33
Bedrijfseconomie22
Informatica1110
Totaal3332