7e specialisatiejaar

HET ZEVENDE SPECIALISATIEJAAR BUSINESS SUPPORT

In het zevende jaar worden jullie echte specialisten in jullie vak. Het is een overgangsjaar tussen het schoolleven en het werkveld. Na dit jaar behaal je je diploma secundair onderwijs.

ALGEMEEN
Business Support is dé perfecte opstap naar een job in de administratieve of commerciële sector. Tijdens de bedrijfsstage toets je je opgedane kennis aan de praktijk. Er is een gevarieerd aanbod stageplaatsen: een éénmanszaak, een vennootschap of bij de overheid. Het is absoluut een unieke kans om het professioneel leven beter te leren kennen.

ONDERNEMERSCHAP

In het virtueel bedrijf Bel & Bo wordt het ondernemerschap getraind. Je solliciteert voor een functie binnen het virtueel bedrijf en wordt vervolgens geconfronteerd met een waaier aan taken, procedures en afdelingen. Bovendien word je ondergedompeld in de bedrijfsrealiteit met ERP-bedrijfsprocessen en (inter)nationale samenwerkingen. We nemen deel aan beurzen waar leerlingen de aangeleerde competenties inoefenen.
Hier staat klantgerichte communicatie in verschillende talen centraal. Op die manier train je je sociale vaardigheden.
Aangezien virtuele bedrijven onderling handel drijven, krijg je praktische opdrachten en een realistische documentenflow voorgeschoteld.

BUSINESS SUPPORT

Tijdens de lessen BS/ICT worden diverse ICT-vaardigheden aangeleerd die het bedrijfsleven ondersteunen. Zo bouw je onder andere een webshop via een CMS-systeem en maak je kennis met Adobe Creative Cloud voor het ontwerpen van een professionele catalogus en het uitvoeren van eenvoudige fotobewerkingen. Ook Word, Excel en Access komen aan bod.

EN WAT NA HET ZEVENDE?

Wil je na het specialisatiejaar meteen aan de slag? Dat kan, al onze leerlingen vinden vrijwel meteen een job: op hun stageplaats of in een ander bedrijf binnen de (non-)profitsector.
Verder studeren behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Een graduaatsopleiding is een perfecte opstap, maar ook een professionele bachelor is zeker niet uitgesloten. Kortom, het zevende jaar is een belangrijk jaar in voorbereiding op een succesvolle toekomst.

Lessentabel

VakBusiness
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming2
Nederlands2
Frans2
Engels2
Business Support6
ICT4
Stage12
Totaal34