Office en Logistiek (Kantoor)

ALGEMEEN
De richting Office en Logistiek (Kantoor) is praktijkgericht. De opleiding is een springplank naar een toekomstige job als allround kantoorbediende in kleine, middelgrote en grote ondernemingen, in banken en in openbare diensten.
Een administratief bediende is op de hoogte van de nieuwste snufjes van informatica en boekhouden. Gedurende anderhalve dag per week loop je stage in zorgvuldig geselecteerde bedrijven. Belangrijke troeven zijn organisatietalent, ICT-vaardigheid, teamgericht werken en communicatief zijn.
Na het behalen van het diploma secundair onderwijs in het 7de specialisatiejaar, kan je doorstromen naar het hoger onderwijs.

LOGISTIEK
In het vak Logistiek leer je zelfstandig alle magazijntaken uitvoeren vanaf ontvangst van de goederen tot de verzending ervan. De theoretische kennis wordt in praktijk gebracht via werkplek­leren en stage.

Je leert er zelfstandig goederen ontvangen en opslaan in een magazijn om ze nadien verzendklaar te maken. Daarnaast registreer je ontvangen en verzonden goederen in de voorraadadministratie.

OFFICE
In de lessen Administratief medewerker leiden we je op tot een volwaardige kantoorbediende. Vaardigheden als persoonlijk en telefonisch onthaal, postverwerking en agendabeheer krijg je snel onder de knie.
Op boekhoudkundig vlak leer je meer over de aankoop- en verkoopadministratie, financiële verrichtingen en loonadministratie.
Het ondersteunen van vergaderingen en het onthaal op diverse events zorgen voor een dynamische afwisseling in het lessenpakket. Een diepgaande en geïntegreerde ICT-vorming maakt de opleiding compleet.

LESSENTABEL

Vak56
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Maatschappelijke vorming22
Nederlands22
Frans32
Engels32
Zakelijke communicatie Nederlands2
Logistiek54
Stage administratie8
Stage logistiek4
Administratief medewerker125
Visual Merchandising
Stage Visual Merchandising
Stage Retail
Commercieel medewerker
Totaal3333