Office Management en communicatie

OFFICE MANAGEMENT
In deze opleiding wordt de grote poort van een onderneming, een bedrijf of een instelling wijd opengezet. In de cluster secretariaat krijg je als het ware een virtuele rondleiding doorheen een fysiek gebouw met ruimtes waar heel veel mensen actief zijn.

Hoe wordt een werkruimte ingedeeld? Welk ergonomisch meubilair en welke concrete apparatuur zijn aanwezig om de inspanningen optimaal te doen renderen?

COMMUNICATIE
Welke computerprogramma’s worden bij het uitvoeren van de gerichte taken ingezet? Gegevens kunnen presenteren in een overzichtelijk document, of dit nu in een Worddocument, een Excelrekenblad of een Accessdatabase is, blijft handig en vooral onmisbaar in onze huidige samenleving.

Je begrijpt meteen dat er zowel binnen de muren van een onderneming tot ver erbuiten veel gecommuniceerd wordt. Een correcte omgangstaal, in het Nederlands, Frans, Engels of Duits, schriftelijk of mondeling, is cruciaal voor duidelijke communicatie. En dat is in heel wat contexten, ook buiten de schoolmuren, een absoluut pluspunt.

BREDE TOEKOMST
Als je nieuwsgierig bent naar de boeiende wereld van die onderneming in jouw straat of buurt, kan deze opleiding jou helpen zoeken naar antwoorden op jouw vragen; dit kan ook tijdens de stage in het zesde jaar.

Deze opleiding biedt jou ongetwijfeld een brede waaier aan theoretische en praktische vakken die een optimale start in hogere studies garanderen, ongeacht het domein waar je later actief wil zijn. Jij bepaalt welke deur je wil openen …

LESSENTABEL

Vak56
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Natuurwetenschappen11
Wiskunde22
Nederlands33
Frans44
Engels33
Duits33
Spaans11
Zakelijke communicatie Nederlands21
Zakelijke communicatie Engels11
Recht11
Secretariaat66
Totaal3332